Undulaatti

Undulaatti on pienikokoinen papukaijalaji, ja erittäin suosittu lemmikki. Nyt seuraakin pieni tietoisku undulaateista. Lähteenä on käytetty tätä sivustoa, jossa on tietoa myös muista papukaijalajeista. Lain määrittelemä minimikoko yhden undulaatin häkille on 0,31 neliömetriä, ja siitä aina 0,04 neliömetriä lisää per uusi undulaatti. Häkin korkeuden tulee olla vähintään 60 cm, ja lyhimmän sivun pituus vähintään 45 cm. Mitä isomman häkin undulaatille hankkii, sitä parempi. Häkissä tulee olla tietenkin vesi- ja ruokakuppi. Leluja kannattaa hankkia virikkeeksi, ja vaihdella niitä silloin tällöin, jotta linnut eivät pitkästyisi. Orsiksi on hyvä hakea vaikka ulkoa eri paksuisia oksia. Niillä loikkiessaan linnut nimittäin saavat kyntensä kulumaan. Häkki on siivottava kolme tai kaksi kertaa viikossa. Mitä enemmän lintuja, sitä tiheämpi on luonnollisesti siivousväli.

Undulaatteja kannattaa siis hankkia kerralla useampi, jollain niistä on toisilleen seuraa. Pelkästään häkkilintuna undulaattia ei saa pitää, vaan se on päästettävä lentelemään vapaana huoneistoon päivittäin. Yöksi undulaattien häkin päälle kannattaa laittaa kangas, jolloin ne tuntevat olonsa turvallisemmaksi ja ymmärtävät rauhoittua nukkumaan. Undulaatit lisääntyvät vankeudessa helposti, joten eri sukupuolta olevia lintuja ei kannata pitää samassa häkissä mikäli ei toivo perheenlisäystä.

Undulaatin yleisiä sairauksia ovat kalkkijalka, punkki ja erilaiset vitamiininpuutokset. Joskus undulaateilla saattaa esiintyä myös sulkasatoa. Sitä hoidetaan ostamalla sulkasatoiselle linnulle tarkoitettua ruokaa. Useimmat terveysongelmat ovat kuitenkin vältettävissä oikeanlaisen ravinnon ja hyvien elämäntapojen avulla.