Fretti

Fretti on hilleristä kesytetty näätäeläin. Fretti painaa 0,5 – 2,7 kg sukupuolesta riippuen. Urokset ovat tietenkin naaraita painavampia. Fretit elävät 7-10 vuotiaiksi, mutta jotkut saattavat elää pitempäänkin. Frettejä ei kannata pitää lainkaan häkissä, vaan niiden on hyvä antaa olla asunnossa vapaana kaiken aikaa. Fretti on nimittäin erittäin sosiaalinen ja sille on mieluisaa osallistua omistajiensa arkipuuhiin aktiivisesti.

Fretin poikasen tullessa kotiin sitä pitää alkaa kouluttaa. Fretit ovat nimittäin hyvin puruherkkiä. Fretti on saatava oppimaan, että ihminen ei siedä samanlaista puremista kuin frettikaverit. Fretin purema sattuu, joten siksi fretti ei välttämättä sovellu lapsiperheisiin. Fretistä ei välttämättä koskaan saa täydellisen sisäsiistiä. Jos ei siis kestä ajatusta väärään paikkaan ilmestyneistä jätöksistä, ei kannata hankkia frettiä. Fretin ominaistuoksu on myös erittäin voimakas moniin muihin lemmikkeihin verrattuna. Jos näätämainen löyhkä ei nappaa, fretti kannattaa jättää hankkimatta.

Fretti on puhdas lihansyöjä, ja siksi vain korkeintaan viisi prosenttia sen ravinnosta saa koostua kasvikunnan tuotteista. Tämä siksi, että fretillä on äärimmäisen tehoton ruuansulatusjärjestelmä. Fretin suolistossa ei ole myöskään esimerkiksi kuituja pilkkovia mikrobeja. Frettiä voidaan ruokkia kuivaruokinnalla, raakaruokinnalla tai sekaruokinnalla. Mikäli fretin hankinta olisi mielessä, klikkaa tänne, josta voi fretin ruokavalion lisäksi tutkailla tarkemmin myös muita fretin omistajalle tärkeitä fretinhoidon osa-alueita.