Lyhyt esittely neljästä koirarodusta

Esittelemme tässä neljä mahdollisimman paljon toisistaan poikkeavaa koirarotua. Mikäli haluat lukea vielä lisää tietoa eri koiraroduista, kannattaa klikata tänne, josta löytyy noin 200 eri rotua. Tiedon ei siis pitäisi ihan heti loppua kesken.

  • Samojedinkoira

Samojedinkoirat ovat valkoisia ja paksuturkkisia. Ne ovat ehdottomasti laumaeläimiä eivätkä viihdy esimerkiksi tarhassa yksinään. Ne ovat myös erittäin aktiivisia ja liikunnallisia, joten sohvaperunan kaveriksi kaupunkiasuntoon ne eivät sovi.

  • Chihuahua

Chihuahuat ovat pikkuruisia seurakoiria. Niiden turkki voi olla joko pitkä tai lyhyt. Ne sopivat hyvin pieneen kaupunkiasuntoon, mutta nekin vaativat silti vähintään yhden pidemmän lenkin päivässä. Ne eivät välttämättä sovi lapsiperheisiin. Pieniä lapsia ei varsinkaan saa jättää chihuahuan kanssa kaksin.

  • Rottweiler

Rottweilerit ovat lyhytturkkisia ja suurikokoisia koiria. Ne omaavat taustansa takia suuren vahtimishalun, ja ne saattavat olla hyvinkin dominoivia, joten niillä pitää olla jämäkkä ja johdonmukainen kouluttaja. Rottweiler kiintyy usein vahvasti vain yhteen ihmiseen, mutta ne käyttäytyvät ystävällisesti myös muita kohtaan.

  • Mopsi

Mopsit ovat pienikokoisia seurakoiria. Ne voivat harrastaa esim. tokoa ja agilityä mielellään, mutta varsinaiseksi harrastuskoiraksi kannattaa valita jokin muu rotu. Ne tulevat hyvin toimeen myös lapsiperheessä. Mopsia on jalostettu niin pitkälle, että sillä saattaa sen takia olla esimerkiksi hengitysongelmia, joita joudutaan hoitamaan eläinlääkärissä.