Näin nappaat lemmikistäsi ihania kuvia!

Jokainen lemmikin omistaja varmasti tietää, miten vaikeaa hyperaktiivisen koiran tai leikkisän kissan kuvaaminen voi olla! Eläimet eivät aina ymmärrä, miksi niiden pitäisi pysyä paikallaan niin pitkään – ja miksi pitäisikään! Me omistajat kuitenkin haluamme luonnollisesti esitellä rakkaita karvakavereitamme sosiaalisessa mediassa tai lähettää kuvia jopa kuvakilpailuihin, joiden raha- ja tuotepalkinnot ovat mitä mainioimpia keinoja hemmotella rakasta lemmikkiämme.

Parhaat vinkit lemmikin kuvaamiseen kotona

On totta, että monet ammattikuvaajat ovat erikoistuneet lemmikkien kuvaamiseen. Näiden taiteilijoiden käsissä rauhattomimmankin koiran, kissan, kanin, hamsterin tai vaikkapa fretin kuvat onnistuvat käden käänteessä. Monet lemmikkien omistajat haluavat kuitenkin napata lemmikeistään kuvia itse.

Lemmikin kuvaaminen voi eläimen vilkkaan tai kärsimättömän luonteen takia olla varsinainen haaste! Kuvaamiseen kannattaakin valmistautua ajoissa lemmikin suosikkiherkkujen tai lelujen kanssa. Täydellisen kuvan nappaamiseen joutuu todennäköisesti varaamaan myös runsaasti aikaa, joten uutta profiilikuvaa ei kannata alkaa säätämään viisi minuuttia ennen töihin lähtöä. Lisäksi monet ammattikuvaajat suosittelevat, että mukana kuvaamisessa olisi toinen ihminen, jolloin lemmikkiä on helpompi pitää aloillaan ja rauhoitella samalla, kun toinen nappaa kuvia.

Tutustu oman kameran tai puhelimen ominaisuuksiin etukäteen

Kun tavoitteena on napata omasta lemmikistä kuva, tilanteessa on normaalisti toimittava mahdollisimman nopeasti. Tästä syystä oman kameran tai puhelimen ominaisuuksiin kannattaa tutustua etukäteen ja testata kameran erilaisia kuvaustiloja eri olosuhteissa ja eri valossa. Monet uudemmat älypuhelimet on itse asiassa varustettu jo valmiiksi erillisellä lemmikit/eläimet –kuvaustilalla, jonka ansiosta puhelin itse säätää kuvaustilanteeseen parhaat mahdolliset ominaisuudet.

Jos taskusta löytyy jo valmiiksi laadukkaalla kameralla varustettu puhelin, sinun tehtäväksesi ei jää juurikaan muuta kuin napata kuva oikeaan aikaan. Mikäli et vielä omista hyvällä kameralla varustettua älypuhelinta ja haluat oppia nappaamaan rakkaasta lemmikistäsi suloisia kuvia, ei hätää – tänä päivänä markkinoilta löytyy laadukkaita älypuhelimia todella edulliseen hintaan.

Esimerkiksi laadukkaalla kameralla varustettu käytetty iPhone voi löytyä näppärästi suoraan verkosta tilaamalla. Tällaisen älyluurin tilaaminen verkosta on turvallista ja se voi olla aivan yhtä kannattava ostos kuin täysin uusi puhelin, sillä mResellin myymät iPhone-puhelimet on huollettu valtuutetun Apple-teknikon toimesta. Käytetyn puhelimen ostaminen säästää lompakon ohella myös luontoa, ja samalta istumalta onnistut varmasti nappaamaan rakkaasta lemmikistäsi tarkkoja ja laadukkaita kuvia!

Kuinka saada lemmikki katsomaan kameraan?

Lemmikin katseen kiinnittäminen kameraan on yksi lemmikkien kuvaamisen suurimmista haasteista. Yksi hyvä tapa kiinnittää lemmikin huomio kameraan on sen suosikkilelun heiluttaminen kameran takana. Tilanteessa kannattaa toimia nopeasti, sillä lemmikki voi tässä kohtaa innostua lelustaan niin kovasti, että hyppää innoissaan päin sinua (ja kameraa).

Jos tiedät, että lemmikkisi innostuu enemmän herkuista, kuvaustilanteeseen kannattaa silloin lelun sijaan varata lemmikin suosikkiherkkuja. Tässä kohtaa on kuitenkin järkevää ottaa huomioon se, millä tavalla lemmikki reagoi leluun tai herkkuun. Jotkut lemmikit voivat esimerkiksi innostua herkusta liikaa, jolloin ne eivät suostu pysymään paikoillaan ollenkaan.

Joskus lemmikin huomio on helpompi kiinnittää pelkillä äänillä tai puhumisella. Lemmikki on voinut esimerkkiä oppia tiettyjä sanoja, jotka saavat sen mielenkiinnon heräämään. Aseta siis kamera valmiusasemaan ja ala jutella lemmikillesi sillä äänensävyllä, jolla puhut sille esimerkiksi silloin, kun on lenkille lähdön aika tai herkkuaika.

Muista pitää hauskaa!

Lemmikin kuvaamisen tulisi olla hauskaa hommaa, eikä sitä kannata ottaa liian vakavasti. Jos stressaat tai turhaannut, tunne tarttuu myös eläimeen ja tällöin kuvaaminen ei varmasti onnistu.

Lisäksi eläimelle kannattaa tarjota taukoja ja muuta ajanvietettä kuvaamisen välissä. Lemmikkiä ei siis missään nimessä tulisi käskyttää ja istututtaa tuntitolkulla, vaan hyvänä nyrkkisääntönä kannattaa pitää maksimissaan viisi kuvaa ja sitten tauko, jonka aikana eläintä kannattaa esimerkiksi viihdyttää leikkimällä tai käymällä pieni lenkki ulkona.