Lyhyt esittely neljästä kissarodusta

Kissat jaetaan muun muassa turkin rakenteen ja pituuden perusteella neljään eri kategoriaan. Esittelemme nyt jokaisesta kategoriasta yhden kissarodun. Lisää kissarotutietoutta voi löytää esimerkiksi täältä, jossa esitellään viitisenkymmentä eri kissarotua.

Kategoria 1: Ragdoll

Ragdoll on saanut nimensä siitä, että se veltostuu syliin otettaessa. Sen tunnuspiirteisiin kuuluvat myös siniset silmät. Luonteeltaan ragdollit ovat seurallisia ja rauhallisia. Niiden turkki on puolipitkä ja silkkisen tuntuinen. Turkin värityksen puolesta ragdollit ovat naamiokissoja, eli kissan vartalo on vaalea, mutta naama, korvat, tassut ja häntä ovat vartaloa selvästi tummemmat

Kategoria 2: Maine Coon

Maine Coonit ovat suuria tuuheaturkkisia kissoja, joilla on korviensa päissä ilvesmäiset tupsut. Ne ovat leikkisiä ja kilttejä. Ne tulevat hyvin toimeen sekä muiden kissojen että myös koirien kanssa.

Kategoria 3: Singapura

Singapurilla on erittäin lyhyt turkki, ja sepia on ainoa sallittu värisävy. Silmät ovat suuret ja soikeat. Yleensä singapurat ovat reippaita ja seurallisia. Ne ovat mielellään kaikessa toiminnassa mukana esimerkiksi sylistä tai olkapäältä käsin.

Kategoria 4: Venäjänsininen

Venäjänsiniset ovat tunnettuja sinertävänharmaasta turkistaan. Turkki on pidempi kuin singapuralla, mutta kuitenkin lyhyempi kuin Maine Coonilla ja Ragdollilla. Venäjänsininen on vapaa ja älykäs kissa. Se ei vaadi jatkuvaa huomiota, mutta on kuitenkin kiinnostunut ympäristön tapahtumista. Omistajalleen se on uskollinen.