Juhli koiraasi järjestämällä naamiaiset – muista ostaa myös koiran naamiaisasu!

Koiraa koskeva sanonta pitää paikkansa täysin. Koira nimittäin on ihmisen paras ystävä, joka ymmärtää ihmisen tunteita ja pystyy lohduttamaan surullisissa tilanteissa. Kun taas ihminen on iloinen, koira tuntee myös sen. Se saattaa pyrkiä viereen ja työntää päätään polvelle ikään kuin kertoen, että iloitsen sinun kanssasi. Koira siis tunnistaa omistajansa tunteita paremmin kuin mikään muu toinen lemmikki.

Koira onkin lemmikki, joka sopii lähes kaikille. Se toki vaatii omistajaltaan paljon, mutta antaa myös paljon. Aktiiviset rodut vaativat aktiivisen omistajan. Paljon energiaa omistavan koiran kanssa täytyy jaksaa lenkkeillä, leikkiä ja seurustella muuten vain. Jos kyseessä taas on rauhallinen rotu tai pieni koira, jolla ei ole suurta aktiivisuuden tarvetta, riittää lähinnä se, että koiran kanssa viettää aikaa ja lenkkeilee normaalisti. Rotu täytyy valita sen mukaan, millainen elämäntyyli itsellä on. Koira nimittäin peilaa omistajaansa. Kun omistaja ja lemmikki elävät samaan tyyliin, on kyseessä loistava parivaljakko.

Ota lemmikin elämästä kaikki ilo irti

Lemmikkiä tulee juhlia esimerkiksi silloin, kun se täyttää vuosia. Koira huomaa, kun sille annetaan erityistä huomiota. Ihanaa on järjestää oikeat syntymäpäiväjuhlat koiralle. Suuntaa siis osoitteeseen partyking.fi ja ala suunnittelemaan, millaiset juhlat voisit järjestää omalle koirallesi. Koska koira on perheenjäsen, joka välittää omistajastaan, omistajan tulee näyttää tunteensa koiralle ja kohdella sitä kaikin puolin hyvin. Naamiaiset ovatkin hyvä tapa juhlistaa juuri sitä omaa lemmikkiä. Netistä saa upeita naamiaisasuja niin ihmisille kuin koirillekin. Näin omistaja ja lemmikki voivat pukea päälleen jotakin samanlaista ja erottua näin muusta juhlaväestä.

Miksi koira sitten on niin hyvä tulkitsemaan ihmisen tunteita? Ensiksikin koira on erityisen älykäs eläin. Se on myös uskollinen ja omistajalleen omistautunut lemmikki, joka rakastaa omaa perhettää täydestä sydämestään. Koiran on tutkittu parantavan ihmisen fyysistä että henkistä terveyttä monin eri tavoin. Monen yksinäisen ihmisen kohdalla koira voi olla ainoa ystävä, joka ihmisellä on. Tällöin sen asema on kultaakin kalliimpi. Kuten vanha sanonta sanoo, koirat antavat rakkautta takaisin vähintään kymmenkertaisena. Jos tätä verrataan ihmisiin, voidaan todeta, että ainoastaan harva ihminen kykenee vastaavaan tekoon.

Koiran omistamisen hyötyjä

Koiran omistamisesta on monia hyötyjä. Tutkimustulokset osoittavat, että koiranomistajille on esimerkiksi alhaisempi verenpaine verrattuna heihin, jotka eivät omista koiraa. Sama pätee myös kolesteroliin. Tässä on siis kaksi selkeää ja todistettua terveyshyötyä, jotka koiran omistamisesta koituvat. Myös vastustuskyvyn on huomattu olevan parempi. Hyvä vastustuskyky vaikuttaa siihen, että bakteerit ja virukset eivät tartu koiranomistajaan niin helposti. Tällöin esimerkiksi flunssia on vähemmän kuin ilman koiraa elävillä.

Koirien voidaan todeta olevan tärkeitä avaintekijöitä henkisen hyvinvoinnin kannalta. Ne voivat parhaimmillaan säästää omistajansa erilaisilta mielenterveysongelmilta, joita vaikkapa yksinäisyys tai pelkotilat voivat aiheuttaa. Jotkut koirat osaavat auttaa omistajaa paniikkikohtauksen kynnyksellä ja toiset pitävät omistajan kiinni elämässä. Koiran omistamisella on siis monta hyvää puolta.